Omgeving

De regio Midi-Pyrénées is met zijn 8 departementen de grootste regio van Frankrijk en is midden in het zuidwesten gelegen. De natuurlandschappen zijn er uitermate gevarieerd. Het lijkt wel of het in de Midi-Pyrénées altijd feest is!

Een streek die verrassend vriendschappelijk en spontaan is en boordevol vakantie-ideeën: een avondje Toulouse, de roze hoofdstad; bezoek Albi ter ere van Toulouse-Lautrec; een smulpartij in de Gers, het land van D’Artagnan en het jazz festival van Marciac; een trektocht in de Ariège om alles over de Katharen te weten te komen of een pelgrimstocht naar Lourdes; een boottocht op de Canal du Midi, de rivieren Lot of Baèse….

Er zijn verrukkelijke streekproducten (cassoulet, Roquefort, de wijnen van Cahors of Gaillac, Armagnac of die van de Bastides), boordevol bezienswaardigheden en typische kleine dorpsmarkten.

Liefhebbers van buitensporten (rafting, Kanoën, skiën), avontuur (canyoning, freeride) en ontdekking (trektochten, paardrijden, fietsen) kunnen trouwens in de Midi-Pyrénées hun hart ophalen.